De ce sunt importante ariile naturale protejate în orașe.

Recent, „Pajiștea Petricani” a fost desemnată ca arie naturală protejată, cu o suprafață de 5,7 hectare. Proiectul reprezintă un pas important în conservarea biodiversității locale pentru ca in aceasta arie va asigura un habitat pentru 12 specii de mamifere, 89 de specii de păsări, 12 specii de pești, 3 de amfibieni și 7 de reptile, 101 de specii de insecte și peste 88 de specii de plante.

 Tot in Bucuresti avem Parcul Natural Văcărești, „”Delta Bucureștiului””, care acoperă aproximativ 183 de hectare și găzduiește peste 90 de specii de păsări și numeroase specii de plante și animale. Pădurea Băneasa e un refugiu pentru flora și fauna locală cu aproximativ 200 de hectare. Salba de lacuri Colentina, ce joacă un rol crucial în menținerea echilibrului ecologic al zonei și reprezintă o oază de liniște.

Recomandări

CUM ARATĂ VIITORUL SIRIEI?
UNDE A DISPĂRUT FICO
D. DAVID: MANUALE INSUFICIENTE
ZELE VEDE O ȘANSĂ ÎN TRUMP
MELONI: MUSK E GENIU
TRUMP VREA DRAPELELE SUS

Bucureștiul acordă o atenție tot mai mare protejării și extinderii zonelor verzi, chiar dacă în ultimii 30 de ani, a pierdut sute de hectare de spații verzi și zone umede, precum și zeci de mii de arbori. Dar viitorul nu este pierdut. Chiar dacă te plângi de traficul din oraș, sau de poluare, trebuie să știi că Bucureștiul are peste 30 de parcuri și spații verzi, acoperind aproximativ 10% din suprafața orașului.

Și chiar dacă nu este fruntașă din acest punct de vedere, capitala României face parte din orașele europene cu o proporție semnificativă de spații verzi. În timp ce orașe ca Viena și Berlin au peste 20% din suprafața lor acoperită de verdeață, Bucureștiul se află pe drumul cel bun.

Capitala are un plan de acțiune pentru creșterea suprafeței zonelor verzi până în 2030, inclusiv plantarea a mii de arbori și dezvoltarea de noi parcuri.

Zonele mari verzi adăpostesc numeroase specii de plante și animale, permit regenerarea naturala a ecosistemelor, stocarea carbonului și reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Si tu poti actiona activ pentru a dezvolta sustenabil spatiul nostru urban!