Te întrebi ce fel de nouă conducere ar da Putin Ucrainei, dacă o elimină fizic pe cea democratic aleasă? Ajunge să privești spre cea pe care o sprijină de 15 ani în Cecenia, în persoana lui Ramzan Kadîrov.

Oficial, este fiul fostului președinte asasinat și a fost mai întâi premier. I-a combătut pe ruși în primul război cecen, apoi s-a alăturat lui Putin în al doilea. După ce a ras capitala Grozny cu artileria, acesta i-a dat puterea. Banii de reconstrucție de la bugetul Rusiei au trecut prin fundația lui Kadîrov, care acum se mândrește cu un palat prezidențial de peste 50M$ și chiar cu o armată personală. Faimoșii Kadîrovtsy sunt azi în prima linie contra ucrainenilor. Mână de fier într-o mănușă de oțel, Kadîrov a restabilit pacea rusă în fosta republică rebelă.

Opozanții sunt asasinați, chiar și în Occident. Acasă, cine îl critică pe Kadîrov sau pe Putin dispare, e torturat și ucis, de multe ori cu toată familia. Și-a construit o închisoare privată lângă palat, unde poate ajuta personal la interogatorii. Se laudă cu 4 milioane de urmăritori pe rețelele sociale, unde postările lui par desprinse din filmul Borat.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Pentru a combate Covid-ul, a arestat personalul medical care cerea echipamente de protecție și a interzis complet circulația. I-a eliberat pe homosexuali din pușcării pentru a fi uciși de familiile lor. Kadîrov impune legea islamică peste cele rusești și este pentru poligamie. În ochii lui, asta ar rezolva problema demografică a Rusiei. Pe 5 martie, cel pe care Putin l-a făcut general-maior în Garda Națională a Rusiei i-a cerut public ”să închidă ochii vreo 2 zile și să ne lase să terminăm treaba”. În ochii lui Putin, Zelenski nu e legitim: a fost ales doar cu 73%. La Grozny, micul Ginghis-Han e mereu reales în unanimitate. Apoi se supune.