Un simbol in muzica. Talentata, nonconformista, comparata cu Maria Callas. Si nu numai datorita vocii, ci si felului in care a inteles si intelege sa traiasca. Celebra soprana Angela Gheorghiu. Cea care spune  Vreau să lupt pentru operă, pentru ca ea să fie luată în serios. Muzica pop este pentru trup, dar opera este pentru suflet. ”

Glasul, prezenta scenica si convingerea ca poate face ceea ce altii nu indraznesc. Asta o caracterizeaza pe Angela Gheorghiu. Pentru ca, da, a facut ceea ce altii nici n-ar fi visat. Copilul, nascut in Adjud, intr-o casa batranesca cu o curte mare cu meri ciresi si vita de vie, si care mergea pe jos un kilometru pana la scoala, a urmat Conservatorul in Bucuresti si apoi a cantat pe marile scene ale lumii- Covent Garden, Opera de Stat din Viena, Metropolitan. De ce să mă prefac că nu sunt ceva diferit? Sunt diferita.” Orgoliu ? Lipsa de modestie ? Nu. Doar constientizarea valorii si a capacitatii pe care o are de a face oamenii sa viseze. Altfel de ce ar mai fi ascultata cu atata fascinatie ? 

Asta nu inseamna ca nu a fost considerata o capricioasa. La Metropolitan, in rolul Micaelei, in Carmen, regizorul i-a impus sa poarte o peruca blonda. A acceptat, dar isi acoperea parul cu gluga pelerinei.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Am nevoie de aplauzele publicului, asa cum altii au nevoie de apa.”  Si publicul va avea mereu nevoie de ea, de cea despre care criticii spun ca este poate cea mai recognoscibila voce de soprana a timpului nostru.