Multe vedete își construiesc o imagine publică avantajoasă ca pe un rol. Altele însă își dezvoltă și impun personalitatea proprie, atât în filme, cât și în viața reală. Unul dintre cele mai reușite exemple este mereu solara Claudia Cardinale.

Născută la Tunis, dintr-o familie de origine siciliană, Claudia Cardinale câștigă un concurs de frumusețe care îi deschide porțile cinematografiei. Viitoarea icoană a Italiei e la început dublată, fiind fluentă doar în franceză, arabă și siciliană. Devine însă repede un sex-symbol pentru public, dar și o muză pentru marii regizori, de la Visconti și Fellini la Werner Herzog sau Sergio Leone. Merge și la Hollywood, dar evită să semneze un contract lung, pentru a nu fi redusă la un simplu obiect al dorinței. Spune că ”banii nu contează, nu vreau să devin un clișeu”. Într-o carieră de 60 ani, toate rolurile ei aduc pe ecran o feminitate luptătoare și o demnitate umană de neclintit, fie că e aristocrată sau țărancă, aventurieră sau victimă, fată fără noroc sau mamă-leoaică. În viața privată, începe cu stângul: sedusă și abandonată la 18 ani, naște în secret la Londra. Pentru a nu-i periclita cariera, părinții ei cresc copilul ca fiind al lor. Umilința trăită o face mai puternică, dându-i totodată cheia multor personaje.

Claudia e curtată de toți partenerii seducători, de la Burt Lancaster și Anthony Quinn la Alain Delon și Marcello Mastroianni, însă rămâne o soție fidelă timp de 42 ani. Mai mult decât toate premiile primite, mândria ei a fost și rămâne calitatea de Ambasador UNESCO pentru drepturile femeilor, unde desfășoară o activitate neobosită de peste 20 ani.
Ca actriță, Claudia Cardinale este granitul în costum de catifea, înțelepciunea în rolul inocenței și intransigența cu duhul blândeții. Ca om, este frumoasă pe dinafară, pe dinăuntru și pe vecie: femeie, înainte și dincolo de toate.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA