Femeie, înainte de toate. Emerald Fennel, un nume pe care va trebui să-l țineți minte

Luna aceasta regizoarea filmului Promising Young Woman a fost nominalizata la Oscar- alături de Chloé Zhao. Emerald Fennel

Emerald Fennell, interpreta Camillei Parker Bowels în cel mai recent sezon al The Crown a scris și a regizat Promising Young Woman, care anul acesta este nominalizat la 5 categorii Oscar, printre care cel mai bun film, cea mai bună actrita in rol principal si cel mai bun scenariu original.

Născuta in Hammersmith, Londra, tânăra de 35 de ani a mers la exclusivistul Colegiul Marlborough (pe care l-a urmat si ducesa de Cambridge) înainte de a studia la Universitatea Oxford.

Promising Young Woman este primul lungmetraj al lui Emerald Fennel. Era insarcinata in 7 luni cand l-a regizat.

„Am vrut să fac un film care să reflecte un lucru cu care am crescut, si anume ca îmbătarea fetelor pentru a le„ seduce ”, era normal. Aparea in fiecare comedie și corpurile fetelor erau ceva ce trebuia câștigat, indifferent de mijloace. M-am gândit la asta de ceva vreme și apoi m-am gândit la această scenă a unei fete bete pe un pat care, care brusc, devine sobra si il intreaba pe cel care o dezbracă „Ce faci?”. ” În acel moment, am stiut ca am gasit cheia ”.

Cheia filmului care i-a adus lui Emerald Fennel o nominalizare la Oscar, pentru cel mai bun film.