Adolescentele sunt dintotdeauna visătoare, însă în epoca noastră își pot alege visul. Dacă majoritatea își plănuiesc studiile și cariera, unele încă tânjesc după un Făt-frumos ce le va face prințese. Fetelor, fișa postului s-a schimbat: v-o prezint pe Leonor, prințesa de Asturia.
La 17 ani, are deja bacul. Secretul? Au ajutat-o părinții, dar nu cum crezi: au dat-o la școală la 4 ani. Când ești moștenitoarea coroanei Spaniei, copilăria e mai scurtă. Fiica Regelui Felipe și a reginei Letizia a crescut sub lupa opiniei publice, însoțindu-și părinții în ceremoniile oficiale: ținuta, atitudinea, fiecare privire, totul trebuie să rămână perfect, ore în șir. Leonor a deprins eticheta regală odată cu tabla înmulțirii. Timpul liber și l-a petrecut prezidând fundații și ținând discursuri. Oficial, vorbește engleza și studiază chineza, însă își surprinde uneori auditoriul în catalană sau chiar în arabă. Vacanța de după bac a fost scurtă: cea pe care presa o presupune îndrăgostită de fotbalistul Gavi a fost lăsată de părinți la poarta unei cazărmi! ”Tată, mi-e un pic teamă”. I-a răspuns însă regele: ”Foarte bine, așa și trebuie.” Aristocrata devine soldatul Burbon-Ortiz: instrucție, marșuri și înot în piscină, în bocanci și cască, plus raniță în spate. Pe 19 septembrie, și-a câștigat spada de ofițer cadet alături de camarazi. E abia începutul. Serviciul ei militar va dura trei ani, unul în fiecare ramură a forțelor armate. Viitoarea regină și comandant suprem va purta doar uniforme și medalii obținute regulamentar. Iar permisiile și le va petrece îndeplinindu-și celelalte angajamente regale. Pentru ea, majoratul nu e un party glamour.
În tabloide, Prințesa Leonor simbolizează o lume de privilegii. În realitate, tânăra ei existență e cuprinsă în trei cuvinte: datorie, datorie și excelență. Morala basmului? În ziua de azi, numai prințesă să nu fii… 

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE