Femeie, înainte de toate. MacKenzie Scott

Unele femei își doresc un bărbat harnic, creativ și fascinant. Multe altele visează doar un soț cu mulți bani. Ei bine, MacKenzie Scott le-a obținut pe amândouă!

A devenit doamna Jeff Bezos pe când, tânără absolventă de Princeton, își scria primul roman. Toni Morrison și-o amintește ca pe una din cel mai strălucite studente. Cartea a primit un American Book Award. Împreună cu soțul, au fondat o companie ce avea să devină un imperiu: Amazon. A muncit cot la cot cu el, dar n-a neglijat nici viața de familie: au trei fii și o fetiță. Succesul care a urmat îl știi. Au trăit fericiți împreună, dar nu până la adânci bătrâneți.

În 2019, Jeff și MacKenzie au divorțat civilizat. MacKenzie a primit 35,6 miliarde de dolari în acțiuni Amazon. A devenit a treia femeie ca avere din lume, la numai 49 ani.

Azi, Jeff Bezos e cu capul dincolo de nori, în proiectul său de turism spațial. MacKenzie a rămas însă o femeie cu picioarele pe pământ. Pentru ea, un viitor mai bun începe aici. În 2020, a donat 5,8 miliarde de dolari la 116 organizații non-profit, ce luptă împotriva discriminării rasiale, de gen sau schimbărilor climatice. În 2021, a mai donat încă 2,7 miliarde la 268 organizații. Dar asta nu i-a ocupat tot timpul. Deși scrie următorul său roman, și-a găsit timp să se mărite din nou. Fericitul soț aduce ca zestre doar leafa sa de profesor de liceu. De data asta MacKenzie nu și-a propus să-l ajute să devină miliardar, ci doar un bărbat fericit. MacKenzie Scott este femeie: când dă, nu se socotește, dă tot. Generozitatea ei e deja legendară. Însă, ce aș vrea să reții este că pentru a schimba lumea, nu ducem lipsă de mari averi, ci de inimi mari.