Bărbații se miră de fiecare dată când o femeie are succes în câte un domeniu eminamente masculin. Azi îți voi vorbi despre una care a făcut o întreagă carieră la nivel mondial într-unul dintre cele mai misogine medii: e fotbalistă, atacantă și o cheamă Megan Rapinoe.

Californianca a început să joace la vârsta de 3 ani, imitându-și fratele mai mare. Tatăl ei, antrenor școlar, o pregătește. Megan va juca în echipele tuturor școlilor prin care va trece, inclusiv cea a Universității Portland, unde a absolvit sociologia. Intră în echipa națională feminină a SUA la cei sub 16 ani, apoi promovează la juniori și seniori. Palmaresul ei? Aurul olimpic la Londra, bronzul la Tokyo, două Cupe Mondiale în 2015 și 2019, Best FIFA Player, Gheata de aur și Balonul de aur în 2019. Este singurul fotbalist – bărbat sau femeie – care a înscris direct din corner la Jocurile Olimpice. Beneficiază de cei mai generoși sponsori, apărând în SUA în publicitățile Nike alături de Ronaldo. Patrioată, ia un microfon și cântă Born in the USA în fața galeriei adverse. Însă tot ea îngenuncheză mai târziu la intonarea imnului, din solidaritate cu sportivii de culoare. Atacanta de pe teren e și mai redutabilă când joacă în apărarea drepturilor LGBT, ea însăși fiind o lesbiană declarată. Când vine vorba de salarii egale pentru femei, nu ezită să-și conducă echipa la tribunal, dând în judecată Federația de Fotbal a SUA.

Pentru contribuțiile sale în sport și societate, Joe Biden îi conferă în 2022 cea mai înaltă distincție civilă, Presidential Medal of Freedom. Pentru orice american, Megan Rapinoe este un model de talent, încredere și creativitate. Pentru orice americancă, unul de leadership, curaj și tenacitate. La 37 ani, Megan Rapinoe a driblat toate stereotipurile și a rămas cu lumea la picioare. 

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA