La câteva luni după asasinarea președintelui Kennedy, un alt eveniment avea loc în Dallas, Texas: nașterea lui Melinda Ann French, pe care tu o cunoști după numele de căsătorie: Melinda Gates.

Ca fiică a unui inginer aerospațial, s-a obișnuit de mică să țintească foarte sus și să iubească tehnologia. A absolvit prima și liceul, și Universitatea. A continuat cu un master în informatică și economie, apoi cu un MBA la Duke University. După cum vezi, e o fată silitoare.

În studenție dădea meditații la matematică iar după absolvire a devenit marketing manager la Microsoft. A lucrat ani de-a rândul la dezvoltarea unor produse celebre, precum Encarta, Word sau Cinemania. În anii 90, a devenit General Manager pe produsele de informație, poziție pe care a abandonat-o în 1996, ca multe femei de carieră, pentru a fonda o familie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Melinda e la fel ca noi toți: și-a întâlnit alesul la locul de muncă. Un bărbat-adolescent încurcat, tocilar și ambițios: Bill Gates. Au împreună trei copii, care vor moșteni doar o fracțiune din averea părintească. Bill și Melinda știu că viața e o mașină cu două pedale: munca pentru accelerație și răsfățul pentru frână. Banii lor au mers în Bill & Melinda Gates Foundation, care a donat zeci de miliarde de dolari, în principal pentru educație. Eforturile lor le-au adus coperta revistei Time, doctorate prestigioase, Legiunea de Onoare franceză și Presidential Medal of Freedom.

În urma revelațiilor din scandalul Jeffrey Epstein, Melinda a pus anul acesta capăt celor 27 ani de căsnicie. A divorțat, fără să ceară pensie alimentară. Totuși, Bill i-a oferit două miliarde în acțiuni. Aș vrea să reții doar un singur lucru: că oricât ai fi de bogat, o femeie adevărată te va părăsi fără nici o ezitare, atunci când o dezamăgești.