Are 72 de ani și este actrița cu cele mai multe nominalizări, 21, la premiile Oscar, trofeu pe care l-a câștigat de trei ori până acum. Cu 31 de nominalizări, deține și recordul la Golden Globe, unde i-au fost înmânate 8 trofee. Simplu, e Meryl Streep, cea care spunea, într-o lume în care nimeni nu-și mai acceptă îmbătrânirea, că își iubește ridurile, pentru că fiecare îi amintește de un zâmbet, de o tristețe.

Provine dintr-o familie cu rădăcini germane, suedeze și britanice și a debutat în New Jersy, în comunitatea locală, interpretând rolul Fecioarei Maria. La ceremonia de absolvire a Colegiului de Artă Dramatică profesorii au apreciat că este predestinată să fie cea mai bună. Iar rolurile interpretate ulterior, ca și distincțiile obținute au confirmat talentul și dăruirea de care era capabilă.

Directoare de companie, activistă, mamă, femeie îndrăgostită sunt roluri pe care le-a interpretat fără dificultate, trecând de la un personaj la altul cu o ușurință incredibilă. Fiica ei, cea mai mare dintre cei 4 copii pe care îi are cu soțul său, sculptorul Don Gummer, spunea că a făcut tot posibilul pentru a fi aproape de familie, în ciuda vieții de vedetă și că își alegea proiectele în funcție de cât de aproape se desfășurau filmările. Și asta doar pentru a fi cât mai aproape de cei pe care îi consideră cu adevărat o prioritate.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Kramer contra Kramer, The Deer Hunter, Out of Africa, Podurile din Madison County, sau „Orele/The Hours, iată doar câteva roluri și filme care n-ar putea fi imaginate fără Meryl Streep. Când, în anii 2000, după ce împlinise 40 de ani a primit trei roluri de vrăjitoare a crezut că viața profesională urma să se încheie. Nu și pentru Meryl Streep, a cărei carieră a continuat, cu același succes.

Talentul și inteligența au impus-o în cetatea filmului, chiar dacă figura sa nu respecta tiparele de frumusețe agreate de americani. De multe ori considerată de critici cea mai talentată actriță de la Hollywood, Maryl Streep este personajul a cărui carieră se suprapune peste istoria filmului american din ultimii 50 de ani.