Orice fetiță visează că un prinț îi va cere mâna și că va urma o nuntă ca-n povești. 99% nu vor avea parte de așa ceva. Pentru celelalte, un vis frumos poate fi începutul unui coșmar din care nu te mai trezești, așa cum a pățit Lady Diana Spencer, prințesă de Wales.

Când iese din Catedrala St. Paul la brațul Prințului Charles, 600.000 englezi o așteaptă pe străzile Londrei. Alți 700 milioane străini o urmăresc la televizor. E începutul unei presiuni mediatice care o va însoți în fiecare clipă, tot restul vieții.

Diana dă Tronului doi moștenitori și reprezintă cu o strălucire nemaivăzută Coroana la toate evenimentele. Acesta e job-ul ei. Însă în povestea Cenușăresei nu scrie că toți oamenii din lume îți vor însoți și comenta fiecare răsuflare, că paparazzi te vor urmări cu o îndârjire de serial killeri și că unicul moment în care vei fi complet singură va fi chiar acela când vrei să strigi din tot pieptul după ajutor. Diana va deveni Lady Di, un brand de succes planetar: tot ce face este imitat; tot ce atinge e o relicvă.

Recomandări

ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
IRANUL ATACĂ ISRAELUL
POLITICO: URSULA ARE ȘANSE MAI MICI LA C.E.
CÎRSTOIU NU SE RETRAGE
ZIUA MONDIALĂ A ARTEI
TESLA, DATĂ ÎN JUDECATĂ DE O MAMĂ

Pe sub briliante și rochii fabuloase, se ascunde însă o femeie fragilă, sensibilă și nedreptățită: e captivă într-o colivie aurită, înșelată într-o căsnicie nepotrivită și hăituită de hoardele care îi declară iubire. Intimitatea Dianei înseamnă depresie, bulimie și tentative de sinucidere.

Cât timp rezistă, aduce în atenția planetei alte suferințe ascunse: bolnavii de SIDA sau a copiilor uciși de mine din războaie uitate. Când nu mai poate și se exprimă public, încalcă tabu-ul monarhiei: never complain, never explain.

Divorțul și moartea ei combină rațiunea de stat cu scandalul mediatic, dar și cu legendele străvechi: după o viață la vedere, mormântul ei e pe o insulă din mijlocul unui lac, la fel ca cel al Regelui Arthur. Fără să trăiască fericită, nici până la adânci bătrâneți, Lady Di s-a întors în lumea basmului.