După accesiunea la tron a Regelui Charles, unii comentatori se tem că monarhia britanică nu va mai fi la fel de puternică. Uită însă că, alături de regină, cu doar un pas în spate, se află o femeie ca o stâncă: Prințesa Regală Anne.

E doar cu un an mai tânără decât Charles, însă acest detaliu i-a definit destinul: nu avea să domnească. O aștepta o viață de privilegii, dar firea, educația primită și exemplul părinților au împins-o să abordeze cu dedicație tot ce întreprinde. Pasionată de călărie, devine o sportivă profesionistă, câștigând o medalie de aur și două de argint la Campionatele Europene. Participă apoi la Jocurile Olimpice de la Montreal. Devine președinta Federației Ecvestre Internaționale timp de 12 ani. De alți 34, reprezintă Marea Britanie în Comitetul Olimpic Internațional.

Anne abordează cu aceeași seriozitate toate îndatoririle publice, de peste 50 ani. Patronează peste 300 organizații, însă nu se mulțumește să taie panglici și să participe la gale anuale, ci se implică în munca acestora. Anne e un om de dosar și de teren. A moștenit rigoarea maternă, fiind singura din familie care a participat într-un an la mai multe evenimente decât însăși Regina Elisabeta. De la Prințul Philip, a preluat umorul și sângele rece. În 1974, un bărbat încearcă s-o răpească, împușcând patru persoane. Când îi cere să-l urmeze sub amenințarea armei, Anne îi răspunde Asta s-o crezi tu!” și coboară din mașină pe partea cealaltă. Anne a fost modernă înaintea lui Charles: s-a măritat de două ori, cu oameni din popor. Nici soții, nici copiii ei nu au titluri regale.

Recomandări

CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
SCADE INTERESUL PENTRU VISION PRO
P.E. LUPTĂ CONTRA TRAFICULUI DE FIINȚE UMANE
PRAFUL SAHARIAN ACOPERĂ GRECIA
OPTIMUS VA FI UN ROBOT „SENSIBIL”

Pentru Anne, a fi prințesă înseamnă doar muncă și iar muncă.
Oricare vor fi dificultățile viitoare ale Coroanei, ele o vor găsi pe Anne neclintită la datorie, alături de noul rege. Prin privirea și zâmbetul Prințesei Regale, Regina Elisabeta e încă prezentă la Palatul Buckingham.