Cea mai veche mănastire din lume in care viata religioasa nu a fost niciodata intreruptă poartă nume de femeie. Sfânta Ecaterina. Povestea spune că a fost fiica guvernatorului Alexandriei si că a devenit creștină în jurul vârstei de 14 ani. I-a apărut atunci Fecioara Maria cu pruncul Iisus și a avut loc casatoria mistică cu fiul Domnului.

Sfânta Ecaterina a creștinat apoi sute de oameni. Când au început persecutiile impotriva credincioșilor, imparatul Maxentius, a organizat o dezbatere intre Ecaterina si 50 de filosofi pagâni. Acestia nu au reusit sa combată argumentele procreștine ale sfintei, ba mai mult decat atat, au fost fermecați de convingerile acesteia, iar la sfarsit s-au declarat cu toții creștini.

Pentru acest lucru au fost pedepsiti cu moartea. Ecaterina a fost apoi biciuită și închisă. Tortura nu a renunțat la credintă. Imparatul a hotarat atunci să o traga pe roată, dar roata s-a spulberat  la atingerea acesteia.

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.

In cele din urma Ecaterina a sfârsit decapitată. Ingerii i-ar fi dus trupul la poalele Muntelui Sinai, acolo unde Imparatul Iustinian a ridicat mănastirea ce-i poarta numele si care se află acum sub autoritatea Bisericii ortodoxe autocefale a Sinaiului. Tot aici este si cea mai veche bibliotecă creștina.

Se spune că pe locul pe care se ridica manastirea ar fi vazut Moise rugul aprins. Focul in urma caruia nu ramane cenusă. Rugul aprins a devenit simbol al rugaciunii repetate, al rugăciunii inimii. Simbol al credintei neclintite, asa cum era credinta Ecaterinei.