Există o legendă cum că „șmecher” vine din germana de casă și-l denumea pe cel care participa cu semnătura, fără să bea strop, la negocierile cu oltenii din Drăgășani  pentru schimburile comerciale de altă dată. „Das ist der Schmecker”, adică „cel care gustă”.  Toți îl respectau și nici unul nu-i ieșea din vorbă. 

La intrebarea unui jurnalist despre regimul piețelor de țărani – outside și al supermarketurilor – inside, cel mai popular scandal al indignării publice, președintele PNLeului și al lockdownului nu a explicat  diferența specifică sanitară sau științifică dintre piața inchisă de la Obor și cea inchisă dar deschisă de la supermarket. 

In schimb der Schmecker a răspuns electoral: “prin amendamentul privind redeschiderea piețelor in spații inchise, PSD a demonstrat încă o dată că populismul e mai important decât sfaturile specialiștilor și sănătatea oamenilor”. 

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Stați puțin…deci țăranii care stau acum in frig cu masca pe figură să vândă legumele din fundul curții sunt la fel de protejați ca angajații unui supermarket bântuit 12 ore pe zi!?

Sau cele 18.937.058 de milioane de oameni care ar trebui să intre in secțiile de vot sunt mai presus de pericolul infectării doar pentru că in decembrie 89 s-a murit pentru democrație și-atunci e normal să se moară și acum, tot in decembrie!?

Îl preocupă pe Președinte și altceva decât dărâmarea prin toate mijloacele legale și ilegale a PSD-lui!?

Și pentru care fostul burgermeister al Sibiului iese din două in două zile sub pretext pandemic…