Pentru mine 1 decembrie este o sărbătoare patriotică a recunoștinței, in care avem voie să ne dăm mari cu faptele rezultate din istoria patriotismului nostru. 

Bunăoară, patriotismul nu înseamnă supravegherea în masă a celorlalți sau arme de distrugere în masă. Nu insemnă zeci de miliarde pe arme cumpărate de frica războiului. Care nu e al nostru. Dar care a devenit.

Patriotismul, de exemplu, înseamnă și o catedrală despre care Regele Ferdinand I a spus că-i musai..Tind să-i dau dreptate Regelui în chestiunea asta. Nu ea a noastră, nu ne băgăm. E a bunicilor. E dreptul lor s-o aibă. Nu de altceva, dar au luptat oamenii ăia pe front, pentru țara lor, pe care ne-au distrus-o vreo trei băieți la Yalta, in ’45. Și tot un Rege, de data asta, Regele Mihai I al României, spunea: 

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

„Nu am să pot să-l iert vreodată pe Winston Churchill!” -Am incheiat citatul. 

Pentru mine patriotismul inseamnă să ai testicule in raport cu țara ta, ca om, cetățean, politician sau artist. Știu. Nu se mai poartă. A fi patriot azi inseamnă a fi Retro grad. Sau Vișe grad, ca ungurii și polonezii. E mai cool azi să fii anti patriot. Nu mai e de bonton să fii mândru că ești român.Dacă spui că eşti patriot sau că eşti mândru eşti în proximitatea compromițătoare a naţionalismului. Paşoptiştii, cea mai importantă şi eficientă generaţie de la baza modernizării şi înfiinţării statului naţional, ar părea astăzi niste ridicoli nedemni de valorile europene şi „euroatlantice” cu fumurile lor burghezo-patriotarde. Dacă eşti însă, să zicem, un german sau un american care-şi clamează patriotismul atunci eşti demn de toată admiraţia noastră pro occidentală.           

E bine că nu se face 1 decembrie cu noi anul ăsta. Pentru că noi și ei suntem două chestii diferite. Ăștia care stau in tribune au toți pensii speciale. Noi nu. Iar dacă nu erau băieții ăștia din tablouri care să facă România Mare la propriu, chiar că nu aveam nici un singur motiv să avem sărbătoare națională. Pentru ultimii 30 de ani nu există fapte patriotice cu care să ne dăm mari. Și nici unitate. Ci doar unități de asalt ale corectitudinii politice.

De aceea eu cred că Eșecul României este eșecul patriotismului. 

Hai să trăim, să fim buni și să fim patrioți! La mulți ani, români și nu vă mai certați singuri!