Gheorghe Ursu – rușinea Justiției Române.

Poet. Inginer. Dat afară din partid pentru prieteniile și intrebările puse partdidului. Arestat pentru „port ilegal de valută”. Apoi, omorât în bătaie și torturat de către Securitate, în noiembrie 1985. Pentru un jurnal personal în care critică sistemul ceaușist. Pe care o secretară l-a denunțat Securității. După 30 de ani, criminalii săi securiști sunt liberi. Și achitați de mai multe ori în 30 de ani. De o judecătoare de la Curtea de Apel. Pe nume Niță. A cărei motivație seamănă cu una din procesele din anii ’80. Sau ’50. 

„A fost omul care, fiind șef de proiect la Blocul Patria din Capitală imediat după cutremurul din 4 martie 1977, a refuzat să oprească lucrările de reabilitare la ordinul lui Ceaușescu, realizând pericolul în care se aflau locatarii în cazul unui nou cutremur”, a spus primarul Capitalei, Nicușor Dan la comemorare.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Circumstanţele morţii sale fac astăzi obiectul unui proces în instanţă. Serviciul Român de Informaţii îşi exprimă speranţa şi încrederea că Justiţia va stabili adevărul”, spune, după 35 de la moartea disidentului, șeful SRI, Eduard Helvig. 

Bun. Acum așteptăm desecretizarea dosarului revoltei muncitorești de la Brașov. Din 1987. În care morți și torturați așteaptă dreptatea. Și introducerea acestor eroi în manualul de istorie.