Există periodic o indignare superioară și neaparat democratică la cei care cred că a vrea „o țară ca afară” înseamnă să-i spurci ateistic pe credincioșii care vin în pelerinaj. În fiecare an știrile de Sfânta Parascheva se dau copy paste și se schimbă anul pe ecran. La fel si cu proștii și idioții medievali care se târăsc ca să pupe moaște. Pentru că, nu-i așa, religia ne spală creierele în loc să ne spele pe mâini și pe dinți. Nu ești de la oraș, nu vrei justiție și reformă dacă nu-i înjuri p-ăștia! Acum, pandemia, le oferă, ateilor care vor doar stradă, școală și spital, un motiv în plus.

Chiar dacă pe acest tărâm european atingerea moaștelor vindecă miraculos și la Lyon sau Compostela…Și, uneori, funcţionează, fie și prin placebo. Sunt oameni buni și răi printre ei. Ca și voi. Vor ceva mai bine pentru ei și poate și pentru alţii. Nu dau în cap, nu bat amantele în direct la teve și nici nu dau cu pixul la Noua Securitate. Da, suntem popor de ţărani credincioși! Asa am învățat la școală. Dar, lumea bună se oţărăște, nene! Are ambâţ de toleranţă zero la spălaţii pe creier de „religie”. Nu știu de ce-ar fi acești oameni simpli mai răi decât intelectualii spălaţi pe creier, să zicem, de Băsescu. Sau de Iliescu. Sau de Năstase. Sau de Iohannis. Și care s-au târât tot în genunchi pentru niște bănuți.

Acuma no ofense…dar avea Ţuţea dreptate, dacă mă gândesc la Elisabeta Rizea, când spunea că o babă credincioasă face mai mult decât un întreg guvern. Și-n altă dezordine de idei: Acum m-am luat eu de #maimuţa din care vă trageţi!!!!

Recomandări

CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI
„NADIA” ÎI DUCE PE ROMÂNI LA J.O.