Eu nu-s un mare admirator al șefilor banilor, armelor si filmelor din lume: USA. Cred că ăștia micii, gen Islanda, Noua Zeelandă, Danemarca, Norvegia sunt mai democrați decât cea mai  mare democrație din lume și mai puțin implicați in “war affairs” in numele democrației. 

Aud tot timpul că Trump a fost un „accident al istoriei”. Un accident votat de peste 74 de milioane de americani, care preferă in fruntea celei mai puternice țări din lume un miliardar imobiliar al cărui slogan preferat este : „You are fired!” Și care preferă să crape toată planeta decât să semneze cu UE un plan de salvare a ei. 

Un megaloman care a condus cu rudele, escrocii și killerii pe care taman ce i-a grațiat zilele astea.Inclusiv pe cel care i l-a adus pe Liviu Dragnea sau pe rapperul Lil Wayne.

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
143 DE PERSOANE MOR ÎN BRAZILIA
CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU

Desigur că noi, ăștia care suntem admiratori ai whistle blowerilor Assange și Snowden, așteptam să-i grațieze președintele “anti sistem” . 

Nu se va intâmpla asta. Un jurnalist  american, Tucker Carlson, dezvăluia că liderul republicanilor din Senat i-a spus „accidentului istoric oranj” așa: 

“If you pardon Julian Assange we are much more likely to convict you in an impeachment trial.”

Așa că cel mai puțin impușcat și cel mai suspendat președinte al SUA are șanse să mai candideze incă o dată dacă nu-i grațiază pe cei care ne-au dezvăluit supravegherea in masă, afacerile murdare și incălcările drepturilor individuale. 

Așa că nu pot decât să fiu de acord cu jurnalistul Joe Rogan in ceea ce privește cea mai iubită țară in Ro: 

The US has a mental health problem disguised as a gun problem and a tyranny problem disguised as a security problem”.