Carlo Beltrame, CEO al Donalam Călărași, o fabrică din industria siderurgică, spune că grupul italian vrea să investească 300 de milioane de euro pentru a face o fabrică de oțel beton și sârmă laminată de la zero. El spune că România generează anual 1,5-3 milioane de tone de fiere vechi care merge la export ca materie primă în Turcia, Bulgaria Italia și mai departe. Noi vrem să luăm acest fier vechi și să-l prelucrăm în România în această nouă fabrică, produsele urmând să fie folosite în proiectele de infastructură. Asta dacă se vor face.

România nu are un producător local, nici român și nici străin, de oțel beton și sârmă laminată, iar aceste două elemente reprezintă coloana vertebrală a dezvoltării de la străzi, spitale, autostrăzi, infrastructură.

Programele de guvernare ale partidelor și programele de guvernare ale unui guvern sunt pline de capitole pentru dezvoltarea industriei din România și a infrastructurii. Dar aceste programe sunt numai pe hârtie, pentru că partidele și guvernul nu fac nimic după aceea. Cu toții vrem o valoare adăugată mai mare în România și să nu mai exportăm direct materie primă. Dar prea puțini sunt cei care reușesc să pună în practică acest lucru. În afară să dea facilități fiscale, statul român, toți ce care lucrează prin ministere nu sunt în stare să dezvolte strategii pentru creșterea industriei, pentru a atrage noi investiții. Noroc că vin străinii, multinaționalele să facă aceste investiții, pentru că altfel statul încurajează exportul de materii prime și importul de produse finite. Exact ca în agricultură.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE