Ca să intre la guvernare alături de PNL, PSD nu mai vrea cota unică – introdusă de Băsescu/Tăriceanu în 2005 cînd au câștigat alegerile, pentru că acest concept este depășit acum.  Dar România nu mai are cota unică de pe vremea lui Dragnea, adică a lui guvern PSD.

Ca să acopere artificial deficitul la bugetul de pensii, PSD a transferat de la companie la angajat asigurările sociale- pensie și sănătate, făcînd o cota de impozitare totală de 35%. Iar că angajații să nu piardă pe net, cota de impozit pe venit s-a redus de la 16% la 10%, cît este astăzi. 

La companii cota de impozit pe profit a rămas la 16%, celebra cota unică.Acum, PSD-ul lui Ciolacu nu mai vrea cota unică, ci o cota progresivă, că cei care cîștigă mai mult, să plătească mai mult pentru că așa e corect.Dar nu am înțeles de la PSD la care cota de impozit se referă, pe venitul angajaților, de 10%, pe care ei au introdus-o acum 4 ani sau pe impozitul pe profitul companiilor de 16%, cota lui Băsescu? 

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
SOMN UȘOR, TRUMP!

Tot ce a înțeles lumea e că PSD vrea să modifice taxele, adică să le mărească. Și să vină cu un impozit în plus pentru cei care au iahturi. Pentru că românii cu bani sunt plini de iahturi, că miliardari de la Monaco. După ce PSD a anunță că vrea modificarea taxelor, cred că nici cei de la PSD nu știu care taxe, marile companii și antreprenorii români au ieșit să protesteze.

Companii cer că înainte să schimbe taxele, adică să le mărească, Guvernul PSD/PNL ar trebuie să atace economia neagră, evaziunea fiscală și piață gri a muncii dacă vrea mai mult venituri la buget.  Dar nici un guvern nu vrea să facă acest lucru, pentru că partidele, cu toate structurile lor, se alimentează și sunt susținute de aceste piețe de evaziune.Dar întâi să avem guvern și după aceea vom vedea ce vrea PSD de la cota unică. Că PNL nu vrea să schimbe nimic.