Conform platformei undelucram.ro, unul din cinci angajați ar vrea ca firma la care lucrează să includă printre beneficiile extrasalariale acoperirea costurilor pentru un psihoterapeut. Asta printre alte beneficii legate de acoperirea chiriei sau plata utilităților pentru cei care au fost trimiși să lucreze de acasă și nu se vor mai întoarce la birou.

De asemenea, un sfert din angajați, cei care au copii, ar vrea ca firma să le acopere costurile pentru plata unei bone.

Principalele probleme cu care se confruntă cei care lucrează de acasă sunt legate de conviețuirea cu copiii într-un spațiu limitat, într-un apartament de bloc și mai ales găsirea unei bone care să aibă grijă de copii. Acum bonele au ajuns la un preț care depășește 2.500 de lei, varianta ieftină, și chiar 4.000-5.000 de lei, în cazul în care cineva găsește bona perfectă. De multe ori, o bonă costă cât salariul unui membru al familiei.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Stând acasă, conviețuind cu soțul sau soția, cu copiii, chiar cu animalele de companie, mulți s-au trezit că devin depresivi, anxioși, că nu-și mai găsesc deloc liniștea, că nu mai pot să doarmă, că se sufocă în cei 60-70 mp, în cazul cel mai fericit. Așa că au început să apeleze la psihologi, psihiatri din ce în ce mai des, în speranța că vor fi aduși pe linia de plutire.

În aceste condiții, psihologii și psihiatrii au avut de lucru non-stop, iar această categorie profesională se va extinde, mai ales că se va lucra hibrid de acum înainte. Cei afectați, cei care s-au trezit cu depresii sau cu stări de panică în urma pandemiei vor avea nevoie de consiliere în continuare.

După ce trecem de perioada bonelor, psihologilor și psihiatrilor, corporatiștii vor ajunge în situația în care vor avea nevoie de asistenți medicali personali atunci când vor face cunoștință cu bolile care se vor instala, începând cu azheimer.

Toate aceste crize pe care le-am traversat în ultimele trei decenii, toate aceste evenimente cu care se confruntă lumea vor avea inevitabil urmări.

Nu știu care vor fi joburile viitorului, multe dintre ele nici nu există acum, dar cel puțin aceste trei joburi – bone, psihologi, și asistenți medicali – vor fi foarte căutate și foarte bine plătite.