Nu există săptâmănă sau lună în care să nu auzim că în urma unor descinderi ale poliției s-au găsit acasă la doctori sau la birou sume mari de bani. Plicuri cu bani, teancuri cu bani, zeci și sute de mii de lei sau de euro. Câteodată sunt și lire sterline sau franci elvețieni, depinde cum a avut banii cel care i-a dat doctorului plicul. Acești bani ar proveni din șpăgile, din mita, pe care medicii o iau de la pacienți.

Mulți doctori spun că ei nu cer bani, dar dacă pacienții vor să le dea bani, ca o mulțumire, nu au cum să-i refuze. Asta este cutuma pământului. Salariile în sectorul medical au crescut exponențial în ultimii cinci ani, de când Dragnea le-a majorat salariile doctorilor ca să nu mai plece din țară. Medicii câștigă lejer 10.000 de lei, 20.000 de lei, 30.000 de lei, 40.000 de lei. Asta înseamnă 2.000 de euro, 4.000 de euro și chiar 10.000 de euro. Bineînțeles că acești bani nu îi câștigă toți medicii.

Chiar dacă salariile au crescut și sunt cu mult peste salariile din economie, sunt medici care cer sau iau bani și de la pacienți. Când cineva are o problemă medicală nu se mai uită la bani. Din păcate, acest obiecei de a cere și de a primi plicul cu bani de la pacienți nu poate fi șters ușor. Chiar și noile generații de medici se raliază obiceiului pământului. Multă lume reclamă că sistemul medical este subfinanțat, că nu avem spitale, că nu avem policlinici, că nu are cine să aibă grijă de noi, cu toate că timp de 35 de ani am plătit la sistemul medical 10% din salariul nostru. Cât ar trebui să fie salariile medicilor astfel încât să nu mai ia șpagă.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE