Vineri, în timp ce tancurile rusești bombardau de zor Ucraina, la Moscova, pe stadionul Luzhniki, în fața a 200.000 de oameni aduși mai mult sau mai puțin cu forța, președintele Vladimir Putin aniversa invadarea Crimeei și își justifica războiul din Ucraina.

Cu ce a rămas lumea după discursul lui Putin: cu geaca pe care acesta a purtat-o pe scenă, o geacă Loro Piana de 12.000 de euro.

Loro Piana este un brand de îmbrăcăminte scump, chiar foarte scump, deținut de LVMH, cel mai mare conglomerat de branduri de lux din lume, unde principalul acționar este miliardarul francez Bernard Arnault.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Putin a încercat să justifice atacarea și invadarea militară a Ucrainei, pe care o denumește o operațiune specială, cuvintele război sau invadare fiind interzise în Rusia.

Ca întotdeauna, retorica lui Putin s-a îndreptat împotriva americanilor și a Occidentului care sunt de vină pentru acțiunile lui militare, Rusia nefăcând altceva decât să se apare prin bombardarea Ucrainei.

Ironic și ipocrit, Putin urăște Occidentul, îi urăște pe americani, urăște lumea liberă, urăște NATO și Uniunea Europeană, dar se pare că nu urăște deloc produsele Occidentului.

În plină retorică împotriva Occidentului, el s-a afișat public la spectacolul de vineri cu o geacă Loro Piana, un produs al Occidentului.

Nu a venit cu un produs rusesc, cu o geacă croită în Rusia, din materiale rusești, așa cum avea Stalin, ci a venit cu o geacă desenată și produsă în Occident.

Este bine să le vinzi rușilor lozinci anti-occidentale și să-i arunci acum în sărăcie, dar e bine să porți produsele de lux ale Occidentului.