Din motive electorale și pentru a recupera din voturile pierdute, PSD forțează creșterea pensiilor cu 40% față de 14%, cât a dat PNL. România are 5 milioane de pensionari.

Liberalii trag de timp până în decembrie când speră să câștige alegerile parlamentare, iar cu un nou parlament și cu un nou guvern să poată să oprească această creștere a pensiilor cu 40%. La care se adaugă și dublarea alocațiilor pentru copii.

Dar dacă nu reușesc, ce poate să se întâmple? Claudiu Cercel, vicepreședinte al BRD spune că scenariul este că în acel moment agențiile internaționale de rating vor retrograda România la categoria junk, ceea ce va declanșa un val de decizii penalizatoare.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

Cursul va depăși 5 lei pentru 1 euro, putând ajunge chiar la 5,1 lei pentru 1 euro. În aceste condiții, Banca Națională va fi nevoită să întrerupă procesul de scădere a dobânzilor la lei și ne vom trezi cu o creștere a dobânzilor la lei fără să știm nivelul la care se va opri.

România se va confrunta cu ieșiri de valută, iar investitorii vor cere dobânzi mult mai mari ca să împrumute România. Iar guvernul are nevoie de cel puțin 25 de miliarde de euro pe an ca să finanțeze bugetul și să reeșaloneze datoria publică.

PSD nu are nimic de pierdut pentru că nu dă de la el și oricum bugetul de stat îl va face PNL, care trebuie să găsească soluții fie prin scăderea cheltuielilor bugetare, dar de care nimeni nu vrea să se atingă, fie prin creșterea veniturilor prin majorarea taxelor și impozitelor, care îi va arunca pe liberali de la guvernare.

Din păcate lupta politică este are un cost pe care noi îl plătim. Deci pregătiți-vă, dacă pensiile cresc în final cu 40%, cursul trece de 5 lei pentru 1 euro, iar dobânzile la lei cresc din nou, fără să știm până unde.