De 30 de ani, în centrul Capitalei, pe Bulevardul Unirii, trăiește cea mai scumpă groapă din istoria României.

Proiectul Esplanada, așa cum este denumit el, are 10 hectare într-una din cele mai scumpe zone din Capitală și din România.

Timp de 30 de ani nu s-a făcut nimic pe cele 10 hectare, care sunt proprietatea statului și care în loc să aibă clădiri de birouri, malluri, parcuri este cel mai bun loc pentru depozitat gunoaie și moloz.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Tot acest proiect arată incompetența statului român.

În 30 de ani, s-a dărâmat o industrie și s-au construit milioane de metri pătrați de spații comerciale, hipermarketuri, malluri, clădiri de birouri. Pe terenul de la Esplanada, statul nu a reușit să construiască nimic.

Tot timpul Guvernul se plânge de lipsă de bani, dar proiectul Esplanada putea aduce anual impozite și taxe de 20 milioane euro.

Acum, cu chiu cu vai, pe copacii jigăriți de pe terenul Esplanada au apărut afișe conform cărora începe proiectul Cartierul Justiției, care va fi gata în următorii 7 ani.

Din 10 hectare, pe 5 hectare statul vrea să facă săli de judecată și birouri pentru magistrați.

Pe celelalte 5 hectare, mai vedem. Nu știu dacă proiectul Esplanada va fi gata în 7 ani, dar eu sper ca măcar în 10 ani. Problema este că în 45 de ani comunismul a făcut o societate nouă în România, bună și rea, iar după căderea comunismului cei care au trecut pe la putere, nu au fost în stare să facă nimic cu o groapă.