De când cu explozia prețurilor la energie, care a adus și creșterea inflației, toată lumea vrea să-i ajute pe români.

Din Parlament, de la partide, de la liderii politici, se aruncă cu reduceri de taxe și impozite astfel încât facturile să fie mai ușor de suportat.

Dacă Florin Cîțu, președintele PNL, vrea reducerea TVA și a taxelor pe muncă ca să reducă inflația și să crească salariile tuturor românilor, Marcel Ciolacu, președintele PSD, vrea și mai multe reduceri de taxe și impozite, asta pe lângă ce a dat Cîțu, plus creșterea pensiilor.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Toată lumea politică, care își petrece mai mult timp la televizor decât la muncă, anunță un El Dorado fiscal ca și cum ar fi găsit o altă tiparniță de printat bani. Însă toți uită să spună, în frunte cu Florin Cîțu, că supraviețuirea economică din 2020 și revenirea de anul trecut a fost susținută prin majorarea deficitului bugetar, care a dus la creșterea datoriei publice. O datorie pe care tot noi o plătim.

Nu avem infrastructură de transport, nu avem infrastructură medicală și nu avem infrastructură educațională mai bună pentru că nu avem bani suficienți.

90% din încasările la buget se duc pe plata salariilor celor 1,3 milioane de bugetari, 5 milioane de pensionari și în plata dobânzilor la o datorie publică tot mai mare.

În fond, ceea ce promit toți acești lideri politici, tot noi plătim.