La gala ZF 2021, Daniel Dines, fondatorul UiPath, cea mai valoroasă companie care a pornit din România și care acum este listată pe bursa de la New York la o valoare de 23 mld. euro, a avut un mesaj de încurajare pentru antreprenorii români, din experiența lui: Dacă au curaj, “dream big”, cum spun americanii, dacă rămân cu picioarele pe pâmânt și muncesc din greu, li se vor întâmpla numai lucruri bune.

Daniel Dines, un matematician din Onești, a crezut enorm în ideea lui de a automatiza procesele repetitive, a fost la un pas de faliment, dar după aproape un deceniu a văzut luminița de la capătul tunelului. A avut noroc pentru că a găsit finanțatori exact când avea nevoie de bani. Dar norocul vine din muncă.

Bineînțeles că exemplul lui este o excepție pentru România, dar și pentru toată Europa.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Antreprenorii români, cei care sunt în picioare, și-au gândit business-ul pentru interiorul României. Foarte puțini s-au gândit să iasă în regiune, ca să nu mai vorbim de Europa. Bineînțeles că marjele mari sunt aici, în România, care încă este o piață emergentă. Dar la un moment dat ai nevoie de volum, ai nevoie să-ți testezi limitele și pe alte piețe pentru a te pregăti de bătălii economice.

Nu poți să ajungi mare bazându-te numai pe noroc, pe un contract câștigat din relațiile locale. La un moment dat ai nevoie de mult mai mult.

Pentru următorul deceniu, să vedem care dintre antreprenorii români de astăzi va reuși să iasă în afara României