Fini sunt! Dacă vreți mai mulți bani și o carieră mai bună, trebuie să vă înscrieți într-un partid

Eu nu-i înțeleg pe cei care fug de stat, de politică sau de partidele politice. Dacă vrei să ai un salariu mai bun, te angajezi la stat. Pe medie, salariile de la stat sunt cu 50% mai mari decât în companiile private românești.

Dacă vrei să nu trăiești cu stresul că la finalul lunii salariul poate să întârzie pentru că firma privată nu are bani și tu ai de plătit o rată la bancă, te angajezi la stat, acolo unde salariile sunt plătite la timp.

Pentru că media de plată a facturilor în România ajunge și la 180 de zile, adică 6 luni, deoarece firmele private nu au niciodată suficienți bani.

Dacă crezi că ești mai pregătit profesional și mai deștept decât alții, dar ceilalți au avut un noroc mai mare, te înscrii din timp într-un partid care este deja sau are șanse să intre la guvernare.

Toate partidele au nevoie de oameni. La început lipești afișe, stai pe Facebook și îi critici pe cei de la putere, iar când ajungi la guvernare, partidul tău te pune în niște funcții la care nici nu ai visat.

Cel mai bun exemplu este Florin Cîțu. Într-un an a ajuns senator, în patru ani a ajuns ministrul finanțelor, iar în cinci ani a ajuns prim-ministru, venind din sectorul privat.

Dintre toți oamenii din PNL, Florin Cîțu a fost cel mai bun.

Dacă te arondezi la un partid, saltul în carieră poate fi apoi uriaș, iar veniturile cresc exponențial. Sunt mai multe poziții libere în instituțiile, companiile și băncile de stat decât sunt oameni profesioniști.

Pentru că nu sunt suficienți oameni buni în partid, la conducere ajung cei pe care îi vedeți în jurul vostru și vă întrebați cum au ajuns acolo.

Când intrați în opoziție, nimeni nu vă lasă pe dinafară. Ori vă înscrieți în partidul care a preluat puterea și rețeaua vă menține în funcție, ori vă duceți în sectorul privat pentru a vă folosi relațiile câștigate cât timp ați lucrat la stat. Cum fac americanii.

Dacă credeți că sunteți mai buni decât cei pe care îi vedem de ani de zile în politică, dacă credeți că România poate să arate mai bine dacă voi ați fi acolo, singura șansă este să vă înscrieți într-un partid care este deja sau va ajunge la guvernare.

După aceea, partidul are grijă de voi.