Cu toții vrem să știm, cel puțin statistic, câți români au plecat de tot din țară, cîți lucrează în afară și câți mai suntem în țară.

Numai statul, prin guvernele care trec pe la Palatul Victoria, nu vrea să afle aceste lucru. Iar întrebarea este de ce.

Oana Ursache, secretar de stat la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, vine cu o explicație. “Sunt între 5 și 9 milioane de români în afara țării, dar nu avem cifre exaxcte, din păcate. INS are niște cifre, Ministerul de Externe alte cifre. Pot fi între 4 milioane de români și 9 milioane de români plecați. Dacă demonstrăm că jumătate din țară este în afară, acest aspect ar afecta organizarea administrativă a țării, motiv pentru care nu ne interesează acest aspect. Ar rezulta că în anumite județe administrația locală administrează doar jumătate din populația acelui județ”, a spus ea la emisiunea ZF Investiți în România!.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Constantin Toma, primarul Buzăului, a spus la Aleph News că în județul lui sunt sate goale, pentru că oamenii au plecat la muncă în străinătate sau de tot, nu se vor mai întoarce, dar în schimb satele respective beneficiază în continuare de administrație, de primar, de vice-primar, de consiliu local, de polliție, ca și cum satul ar fi plin.

Din acest motiv este necesară o reformă administrativ-teritorială.

Dacă primarii din marile orașe vor acest lucru, ceilalți se opun, pentru că și-ar pierde pozițiile, salariile, funcțiile și nu ar mai avea ce să facă.

În aceste condiții nimeni nu are interesul să afle câți mai suntem în țară, câți români sunt în afară, pentru că acest lucru ar aduce schimbări majore administrative, pe care însă nimeni nu vrea să le facă.

Așa că toată lumea plătește o administrație publică de 1,3 milioane de oameni ca și cum în țară am fi nu 16-17 milioane de oameni, ci 24 de milioane de oameni .

Bine că avem bani să plătim acest lucru!