Când auzi că România a ajuns la același nivel cu Portugalia, depășind Grecia sau Ungaria la PIB/capita calculat pe baza puterii de cumpărare, te întrebi cum este posibil așa ceva. Pentru că nu crezi. Când te uiți pe stradă, vezi numai gropi, iar dacă te uiți la televizor vezi numai nenorociri. Românii cred că economia se prăbușește, că era mai bine înainte, că nu mai avem industrie așa cum aveam, că străinii care ne-au invadat ne fură resursele, nu avem autostrăzi și drumuri, nu avem școli și spitale, iar politicienii, adică cei care ne conduc, se gândesc doar la buzunarul lor. Așa că lumea l-ar vota pe Ceaușescu dacă ar învia.

Chiar dacă pare greu de crezut, în ultimul deceniu România și-a dublat puterea economică, salariile s-au dublat sau chiar triplat, iar într-un fel sau altul, statisticile în care nu credem indică totuși o evoluție pozitivă a Românei.

În București, Cluj, Timișoara, oamenii o duc bine, chiar suntem peste media Uniunii Europene. În Bârlad sau în Vaslui lucrurile au rămas însă mult în urmă. Ce ne-a ajutat foarte mult în ultimul deceniu, și simțim în buzunarele noastre, este această stabilitate incredibilă a cursului valutar leu/euro. Numai Isărescu știe ce se întâmplă cu cursul valutar și cum de a rămas atât de stabil. Cel mai mult ne-au ajutat fondurile europene, unde avem un sold pozitiv față de Bruxelles, de peste 60 de miliarde de euro. Toate datele statistice sunt culese și exprimate în lei. Aceste date au crescut incredibil în ultimul deceniu, și cu ajutorul inflației, iar atunci când se raportează la același curs în euro rezultă date statistice în creștere.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Dar și aceste date exprimă o anumită evoluție pozitivă a economiei și a businessului din România. Chiar dacă pare de necrezut, totuși ne-am apropiat foarte mult de greci și portughezi. Iar acest lucru îl văd cel mai mult străinii care vin în România și nu mai pleacă.