Alten România, parte dintr-un grup francez, vrea să angajeze peste 100 de it-iști oferind salarii cuprinse între 1.800 de euro și 3.600 de euro.

Lidia Pleniceanu, business unit director în cadrul companiei a spus la ZF Live că nivelul salarial, dacă este 1.800 de euro sau 3.600 de euro depinde de competențele celui care vine la interviu. Compania caută dezvoltatori, programatori, testeri, ingineri software.

Dacă 1.800 de euro ar fi un nivel de intrare, 3.600 de euro în România reprezintă un nivel salarial destul de mare, chiar și în IT. Pentru acești bani cineva trebuie să fie nu competent, ci extrem de competent. Trebuie să ai experiență în spate în acel domeniu, trebuie să fi petrecut mulți ani în cursuri, traininguri și studiu individual pentru a dobândi un limbaj sau altul de programare. Trebuie să fii în stare să rezolvi probleme complexe de it sau să implementezi proiecte importante la clienți.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Dacă trecem strada și ne ducem la stat, pentru 1.800 de euro pe lună, aici incluzând și bonusul că știi să deschizi un calculator și stresul că îl folosești 8 ore, nu trebuie să știi prea multe. Doar să ai un networking bun în cadrul instituției publice sau în cadrul companiei de stat, unde organigrama este împărțită de familii întregi.

Pentru 3.600 de euro pe lună, cât primește un it-ist de top, la stat trebuie să prinzi doar un consiliu de administrație într-o companie de stat sau controlată de stat, cum ar fi cele de pe Bursă. Competența este ceva relativ, carnetul de partid sau relațiile fiind criteriul cel mai important de selecție. Competența nu contează ci doar ridicarea de mână în ședințele consiliului de administrație. Măcar o dată pe lună.

Câteodată nici nu trebuie să fii prezent la ședințele Consiliului de Administrație și îți intră banii pe card. De ce să-ți rupi mintea și ochii într-o companie privată de IT când poți să obții aceiași bani și fără competență în instituțiile publice și companiile de stat stat.