Consiliul Suprem de Apărare a Țării a decis că România trebuie, și va achiziționa avionul american de luptă F35, considerat cel mai performant avion militar din lume.

Ca la mașini, costul unui avion este cuprins între 100 și 150 de milioane de dolari, în funcție de cât de dotat este avionul.  Pentru că este coadă la achiziția acestui avion militar, România îl va putea primi după 2030. Din cauza războiului din Ucraina, România va mai achiziționa aparatură militară de toate felurile, ceea ce nu este un lucru deloc rău.

Problema este că guvernul, statul, CSAT-ul, nu discută și faptul că pentru fiecare tanc, avion militar sau blindat, să facă o școală nouă, cu aparatură de top, astfel încât să aibă cine să piloteze aceste avioane performante sau să aibă cine să le asigure mentenanța. Am intrat într-o cursă a înarmărilor, care ne asigură o anumită siguranță militară. Dar ce facem cu educația, care a rămas în urmă atât din punct de vedere al infrastructurii, cât și a cunoștințelor pe care copiii trebuie să le asimileze. Cred că sub președinția lui Klaus Iohannis, România a achiziționat armament de peste 10 miliarde de euro, dacă nu chiar mai mult.

Dacă o fracțiune din acești bani ar fi fost investiți în educație, cu cap, poate am vedea și semnele unui sistem de educație pe care părinții și copiii să-l aprecieze, nu să-l deteste și să-și dorească să studieze în afară.

Recomandări

SUA APĂRĂ COREEA DE SUD
CE POARTĂ VEDETELE LA VOGUE WORLD
CUM SE SCHIMBĂ CONSUMUL DE NEWS?
RUSIA AMENINȚĂ SUA
COALIȚA DECIDE DATA PREZIDENȚIALELOR
CER DAUNE DE LA NASA