Săptămâna trecută, Harry Theoharis, ministrul grec al turismului, a venit la București pentru a anunța deschiderea sezonului din Grecia, condițiile de intrare și condițiile sanitare care vor fi aplicate.

Grecii vor și se așteaptă să vină la ei în aceasă vară între 1 milion și 1,5 milioane de români, care vor cheltui între 1,5 și 3 miliarde de euro, cel puțin.

Fără turiștii români, grecilor le-ar fi mult mai greu, iar Bulgaria ar intra în faliment.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

La fel ca și grecii, așa se bate și Israelul pentru turiștii români și, bineînțeles, pentru banii lor. Pentru că o economie nu se ține din vorbe, din programe de guvernare pe hârtie, ci cu bani reali.

Având aceste exemple în față, mă întreb unde este, în acest peisaj, ministrul nostru al Turismului, Claudiu Năsui, care mai este și ministrul Economiei și al Antreprenoriatului?

Foarte bine că se duc peste  1 milion de români în Grecia, este dreptul lor, merită acest lucru, dar câți turiști străini și-a propus să atragă ministrul nostru în România?

Dacă grecii vor 1 milion de români, poate noi vrem 100.000 de greci în România la vară. Poate ne-ar ajuta și 10.000 de englezi, sătui de brexit. Poate Israelul vine cu 50.000 de turiști, poate Franța vine cu 100.000 ca să vadă cum este vinul din România, din Dealul Mare.

Eu nu-mi amintesc ca ministrul nostru al Turismului să fi mers pe undeva prin afară și să caute turiști ca să vină în România. Și noi avem afaceri înn acest sector, și noi avem pensiuni, hoteluri, restaurante, oameni care vor să lucreze.

Și, bineînțeles, patroni, antreprenori ca să supraviețuiască economic prin această criză.

Dar, din păcate, ministrul nostru al Turismului, Claudiu Năsui, în loc să aducă turiști străini în România ca să ne intre bani în economie, măcar 2-3 miliarde de euro, el întocmește liste cu securiști. Perfect, de asta are nevoie economia românească.