Vlad Voiculescu, vedeta USR/PLUS, a aruncat o piatră în spațiul public că sunt mai mulți morți de Covid decât apar în raportările oficiale, iar toată lumea s-a apucat să-i mestece declarațiile, în frunte cu premierul Florin Cîțu.

În loc să se ocupe de economie, de companiile care plătesc taxe și impozite, de angajații care se duc în fiecare zi la muncă sub amenințarea permanentă a Covidului, premierul s-a apucat să numere morții lui Vlad Voiculescu.

De asta avem noi nevoie de la un premier? Îmbătat de revenirea economică peste așteptări și de nota bună primită de la agenția de rating S&P, premierul s-ar putea să uite că România nu a scăpat de criza cu care se confruntă cei vii.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Și mai mult decât atât, România are nevoie de cei 30 de miliarde de euro de la Bruxelles pentru care încă nu avem planuri concrete și nici oameni care să se ocupe de aceste proiecte. Că avem mai mulți sau mai puțini morți de Covid nu interesează deloc pe cei de la Uniunea Europeană.

În loc să se certe cu cei de la USR/PLUS, total nepregătiți de guvernare, premierul mai bine s-aar ocupa să aducă investiții străine în România, să creeze locuri de muncă mai bine plătite și să crească salariul minim pe economie.

Și nu trebuie să uite că nota bună primită de la agenția de rating nu a fost dată pentru o performanță în fruntea guvernului, ci pentru faptul că a înghețat salariile la bugetari și nu a mai majorat pensiile.

În timp ce premierul este ocupat să-i răspundă lui Vlad Voiculescu, IMM-urile acuză că din cele 57 de măsuri promise de către guvern, 55 au grad de implementare de 0%.

Dacă o ține tot așa, în acest război infantil cu USR/PLUS, premierul Florin Cîțu s-ar putea să-i țină de urât lui Vlad Voiculescu din opoziție.