Spre deosebire de optimismul premierului Florin Cîțu, analiștii economici nu prea văd bine evoluția economiei, mai ales că totul se suprapune și cu această criză politică prelungită.

Conform ultimului sondaj al CFA, Asociația Analiștilor Financiari, indicatorul de încredere macroeconomică a scăzut extrem de abrupt în septembrie, de la 73 la 57, după ce în iunie atinsese o valoare de 76, cel mai ridicat nivel din acest an, atunci când toată lumea era extrem de exuberantă că am scăpat de COVID și putem să dăm drumul la bani.

În septembrie încă era bine, dar în octombrie piața s-a înrăutățit, iar noiembrie se anunță o lună destul de proastă din cauza exploziei și gestiunii extinderii COVID, care se suprapune cu explozia prețurilor de toate felurile.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Inflația nu va scădea așa de ușor, cursul este așteptat să treacă de 5 lei pentru un euro, iar presiunea asupra bugetelor familiilor va fi din ce în ce mai mare. Creșterea salariilor, asta într-un caz fericit, nu va acoperi creșterea prețurilor de la utilități, alimentare și până la creșterea dobânzilor.
55% din analiștii CFA cred că impactul economic al coronavirusului va ține până în trimestrul patru de anul viitor. Să vedem cine va rezista economic și psihic până atunci.