Pe lângă inflația în creștere, ne așteaptă și o inflație de reforme. Premierul Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis trăiesc un moment de glorie . Celebrul PNRR – Planul Național de Relansare și Reziliență Economică a fost aprobat de Bruxelles, iar pe hârtie România ar trebui să primească 29,2 miliarde de euro, dintre care jumătate vor reprezenta granturi, iar jumătate vor fi împrumuturi.

Pentru acest PNRR președintele Iohannis și premierul Cîțu au promis că vor face reforme cum nu a făcut nimeni în cei 30 de ani de capitalism.
Practic va fi o inflație de reforme în Sănătate, Educație, Transporturi, Infrastructura Digitală, reforme în administrația publică și în companiile de stat.

Pe hârtie, pare că România va ieși o altă țară după aceste reforme, iar optimismul premierului Florin Cîțu este la cele mai înalte cote. Mai ales după ce a câștigat și alegerile din PNL și promite că liberalii vor rămâne la putere cel puțin pânănîn 2024.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Bruxelles-ul aproape că nu a avut nicio problemă în a aproba PNRR-ul României pentru că nu el îl implementează, ci doar monitorizează condițiile care trebuie îndeplinite și reformele care trebuie făcute.

Dar toată lumea este sceptică dacă Guvernul, indiferent de numele lui, poate să facă aceste reforme, pentru că în primul rând trebuie să se reformeze el, împreună cu toată administrația publică din spate. Și nimeni nu prea vrea să facă aceste lucruri. Toți vor să vină banii și după aceea mai vedem.Inclusiv premierul Florin Cîțu a spus că spre sfârșitul anului vor intra primii bani, 3,8 miliarde euro, ca un avans.
Acum urmează să vedem condițiile și cine face aceste reforme.