După două luni de chin politic absurd, nașul, președintele Iohannis a găsit un guvern stabil. Monstruoasa coaliție PNL-PSD, cu UDMR, va avea aproape 70% din parlament, deci ar trebui să conducă țara fără probleme, chiar două cicluri electorale, cum vrea Florin Cîțu, președintele hulit al PNL.

Primul ministrul este Nicolae Ciucă, favoritul președintelului. Problema este că nu foarte multă lume crede în această coaliție de conjunctură, unde baronii PNL au presat pentru asocierea cu PSD, ca să ia cât mai repede miliardele de euro de la UE.

Indiferent cine va fi la palatul Victoria, situația economică este aceeași: inflația este în creșetere, dobânzile se majorează, iar economia începe să scadă, ceea ce va înseamna la un moment dat încasări mai mici la buget.
Guvernul Ciucă trebuie să închidă anul bugetar 2021, să prezinte bugetul pentru 2022, și cel mai important lucru, să ia avansul de 3,8 mld. euro de la Bruxelles, un avans pe care îl așteaptă și Banca Națională, care a cheltuit ceva valută din rezerva valutară, ca să țină cursul leu-euro stabil în această perioadă de criză politică.
Singurul program de guvernare care are bani este PNRR-ul, dar să vedem cine vrea să facă ce scrie acolo.
Liderii politici, în special cei de la PNL, s-au bătut să fie miniștri, dar să vedem cine are chef să facă reforme.
Până la reforme, PSD vrea să schimbe PNRR-ul.
Nimeni nu știe cât va ține acestă coaliție contra naturii, dar dacă ține măcar până în primăvară fără să se omoare între ei, e bine. Pentru reforme mai vorbim.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT