Prețurile proprietăților de lux care există în București vor crește în continuare, pentru că pe piață a apărut o nouă categorie de cumpărători: milionarii tineri din IT și crypto.

Nicoleta Manea, pro¬prie¬tarul companiei de consultanţă imo¬biliară ANG Luxury Properties, spune că deja sunt proiecte rezidențiale din zona Aviatorilor, Kiseleff, Dorobanți sau Herăstrău, unde metrul pătrat util a ajuns la 10.000 de euro.

Ea spune că noul cumpărător are 30-35 de ani, cu un buget de achiziție care depășește 500.000 de euro.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Problema este că oferta de proprietăți de lux, în special de penthouse-uri noi, moderne, este destul de limitată. De aceea, multe deja se vând încă din stadiul de proiect, deși costă de la un milion de euro în sus.

Dacă despre milionarii din IT se știu mai multe lucruri, pentru că firmele lor sunt publice, despre milionarii din crypto se știu foarte puține lucruri, chiar deloc.

Fără să existe date statistice clare, eu cred că românii au investit mai mult în crypto decât pe Bursa de la București pentru că pot să dea mai repede lovitura.

Cât de susținută este piața crypto vom vedea în timp. Dar certitudinea este că cererea pentru proprietăți de lux în București este în creștere, la fel și prețurile.