Niciun partid nu vrea reforme și nu vrea să dea afară oameni din aparatul bugetar. Niciun partid nu vrea să taie salariile, sporurile, cu atât mai mult pensiile speciale. Niciun partid nu vrea să se atingă de companiile de stat, cu atât mai mult să le privatizeze. Niciun partid nu vrea să reducă cheltuielile bugetare pentru că s-ar detona singur.

Cu atât mai mult PNL.

Dacă PSD a majorat salariile, pensiile, cheltuielile bugetare din creșterea economică și din pix, PNL are ghinionul unei crize economice.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Așa că toate cheltuielile bugetare și tot aparatul bugetar, de 1,249 milioane de angajați, plus 14.000 într-un an,  au fost ținute din creșterea deficitului bugetar, care a fost acoperit din împrumuturi.

În 2020 deficitul bugetar a fost de 102 miliarde de lei, în 2021 va fi de 82 de miliarde de lei, și dacă mai adăugăm ultimele 3 luni din 2019, de când PNL a preluat guvernarea, ajungem la un deficit total de 200 de miliarde de lei în 2 ani și 3 luni.

Bugetul pe 2021 nu este deloc un buget de austeritate, chiar este unul generos. Cheltuielile bugetare nu scad deloc, ci chiar cresc cu 2%.

Nimeni nu se atinge de aparatul bugetar, sporurile sunt acolo, iar pensiile speciale vor fi plătite la timp.

Cheltuielile pentru camarila din jurul partidelor sunt bugetate, iar banii de-abia așteaptă să fie cheltuiți.

Ludovic Orban, liderul PNL, un liberal autentic, un promotor al capitalismului și al economiei de piață, dar care de 30 de ani trăiește numai la stat, a îngropat reforma premierului Florin Cîțu, cel puțin din declarații, când a anunțat că înainte de a se tăia ceva, se vor face analize extrem de serioase. Doar nu vreți ca Orban, PNL și compania să-și taie singuri veniturile de la stat, să se reformeze sau să se dea singuri afară. Ei de-abia au preluat puterea.

Așa că stați liniștiți, nu se va întâmpla nimic cu reforma salarizării la stat, cu reducerea numărului de oameni sau cu reducerea cheltuielilor.

În schimb, sectorul privat trebuie să muncească mai mult ca să iasă din această criză, pentru că veniturile bugetare trebuie să crească cu 13%.

Cineva trebuie să muncească în țara asta ca să plătească taxele și impozitele pe care se bazează guvernul!

Măcar sectorul privat rămâne cu promisiunea că în 2021 guvernul nu va mări aceste taxe și impozite.