România, statul, guvernul, autoritățile publice, oamenii care reprezintă statul și care fac regulile jocului, pare că nu vor ca România să aibă un viitor, cel puțin din punct de vedere demografic. La Botoșani, o femeie a murit la ușa maternității de stat pentru că niciun medic nu era acolo. La Urziceni, o femeie a născut în stradă pentru că spitalul nu a vrut să o primească. La mare, oamenii se aruncă în valuri ignorând avertismentele salvamarilor și după aia mor. Șoselele sunt șoselele morții. Copiii urcă beți și drogați la volan și ajung să omoare alți copii. Unele dintre aceste situați pot fi prevenite, altele mai puțin.

Dar ceea ce se remarcă din toate aceste cazuri este că statul, prin reprezentanții lui bine și foarte bine plătiți, a devenit și au devenit extrem de cinici. Pare că nimeni nu are un interes ca oamenii să fie în viață, nimeni nu are un interes ca acești copii, din ce în ce mai puțini, să aibă un viitor. O treime dintre copii se pierd pe parcursul școlii, și pe nimeni nu interesează acest lucru Ministerul Educației și cei de la guvern, indiferent cine este acolo, nu au niciun interes să afle un răspuns la întrebarea ce se întâmplă cu acești copii. Suntem țara cu cea mai mică speranță de viață la naștere, iar ministerul Sănătății este pe nicăieri. Când avem nevoie mai mult ca niciodată de un viitor demografic noi ne omorâm copiii sau îi abandonăm pe drum.

Un sfert dintre tineri nu sunt la școală și nici nu muncesc, dar nimeni nu știe ce fac. Accidentele rutiere sunt la ordinea zilei și statul nu face nimic ca să impună legea sau să înăsprească legile astfel încât să se reducă numărul de accidente. Oamenii se bat între ei în fața polițiștilor până nu mai pot. Școlile, liceele, sunt cucerite de droguri. Toată lumea știe acest lucru, dar statul prin reprezentanții lui, cei care au legea în mână și pot s-o aplice, se face că nu știe nimic despre acest lucru. Când apasă pedala de accelerație la maximum, când se aruncă în apă, când iau droguri sau se îmbată, când sar la bătaie, oamenii spun că pot să facă ce vor pentru că este viața lor. Dar nu este așa. Statul, prin reprezentanții lui, trebuie să impună legea, astfel încât oamenii să nu facă chiar ce vor cu viața lor.
Asta dacă cineva este interesat ca România să nu moară cu zile și să mai aibă un viitor.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN