În weekendul trecut, PNL și cei de la alianța USR/PLUS, pierzătorii alegerilor parlamentare, s-au întâlnit la celebra vilă de protocol Lac 1 pentru a discuta formarea coaliției de guvernare, care ar trebui să ia cât mai repede cele 80 de miliarde de euro de la UE și să scoată economia României din criză.

În timp ce PNL și USR/PLUS se întâlneau la cădură și apă caldă ca să reconfirme public faptul că nu se înțeleg din punct de vedere politic, în București sute și chiar peste 1.000 de curieri Glovo băteau străzile în ploaie și frig, pe bicicletă, scuter sau în mașină pentru a duce comenzile primite.

Dacă vrei să câștigi un ban cu Glovo sau cu celelalte firme de livrat mâncare, trebuie să fii pe stradă, indiferent de vreme. Nu poți să faci bani dacă stai acasă, la căldură. Pentru ei nu există noțiunea de la stat “timpul trece, leafa merge”.

Recomandări

X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
MOMENTUL ATACULUI
ESA CREEAZĂ O ECLIPSĂ ARTIFICIALĂ
„ECHITATEA POATE SALVA EDUCAȚIA”

Dar cât câștigă un curier Glovo? 24 de lei pe oră, adică 4.200 de lei pe lună, dacă reușește să stea 8 ore pe zi în trafic, timp de 22 de zile, cu genunchii, capul, gâtul sau spatele făcut praf.

Dar cât câștigă un parlamentar, Orban sau Barna, proaspăt aleși deputați, care sunt chemați să facă guvernul chiar dacă au pierdut alegerile?

Indemnizația netă este de 10.000 de lei pe lună, adică 60 de lei pe oră, de trei ori mai mult decât un curier Glovo. Plus celelalte beneficii, diurnă, cazare sau decontarea cheltuielilor de transport.

Problema nu este cât câștigă un parlamentar, un politician chemat să facă coaliția de guvernare și guvernul. Poate să câștige și triplu.

Problema este că Orban și Barna, plus ceilalți, nu își merită banii, nu merită voturile primite prin modul cum vor să conducă România. Ar trebui ca Orban și Barna să se suie pe bicicletă, să fie o săptămână un curier la Glovo, ca să afle de ce nu i-au votat românii și ce cred despre ei. Cine rezistă o săptămână la Glovo, să preia el puterea.