Companiile sunt extrem de tensionate. Prețurile la materiile prime au crescut exponențial, de la energie, gaze, benzină, motorină, până la grâu și porumb, dobânzile cresc, iar acum urmează presiunea creșterii salariilor pentru că a crescut inflația, iar angajații au nevoie de mai mulți bani pentru a-și plăti facturile și ratele la bancă.

Suntem într-un cerc vicios.

Din păcate, nu toate companiile pot transmite în prețul final aceste creșteri de prețuri, pentru că piața și consumatorii nu-l acceptă.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Degeaba majorezi prețul dacă nu cumpără nimeni produsul.

Am intrat într-o luptă economică pe viață și pe moarte. Companiile puternice pot să-și impună prețul și condițiile de plată, dar microîntreprinderile, companiile mici și mijlocii, care sunt cele mai multe în România, nu prea pot să bată cu pumnul în masă.

Este o luptă de supraviețuire pentru acestea, iar cel mai important lucru este să stai în piață cu pagube cât mai mici.

Pentru foarte multe companii și antreprenori discuția nu mai ține deloc de profit sau de creșterea business-ului ci de asigurarea de cash-flow pentru supraviețuirea afacerii, plata angajaților și a taxelor și impozitelor la stat.

Nimeni nu știe cât va dura această tensiune economică pentru că în discuție nu este numai încheierea războiului din Ucraina, ci și modul în care se vor reconfigura fluxurile economice globale.

Pentru România este extrem de important să ia banii europeni pentru că alții nu va avea de unde.