În decembrie 2020, când au făcut Guvernul Cîțu, PNL și USR/Plus au promis că vor face reforme de toate felurile, economice, administrative, de sănătate sau de educație, că România va arăta altfel cu ei la guvernare, că tot ce a făcut PSD a fost prost.

Destul de multă lume i-a crezut, mai ales corporatiștii, cei din zona urbană care le-au dat voturile. Mai ales că a venit o figură nouă în politică – Florin Cițu și că USR/Plus a intrat la guvernare pentru a face curățenie, pentru a ne scăpa de oamenii PSD-ului care au acaparat administrația politică din România.

După șapte luni de guvernare, aceste partide nu numai că i-au dat pe pesediști afară, ci chiar i-au transferat pentru simplul fapt că nu au alți oameni mai buni. Iar în privința reformelor promise pe sute de pagini din programul de guvernare, Guvernul nu prea a făcut multe lucruri. Premierul Florin Cîțu se poate lăuda doar că a dat doi miniștri afară, că a aprobat fără obiecții programul președintelui Iohanis – România Educată, o formă fără font, dar și cu creșterea economică spectaculoasă, care ține în viață Guvernul și tot ce nu face el, dar care vine mai degrabă dintr-o energie.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Pentru că are nevoie de voturile administrației locale, primari, consilieri, șef de consilii județene pentru a câștiga funcția de președinte a PNL în lupta cu Ludovic Orban, premierul nu s-a legat deloc de birocrația adminsitrativă care își continuă viața fără niciun fel de problemă.

După această muncă de șapte luni, Dan Barna președintele USR, dar și vicepremier anunță bucuros că reformele promise în campania electorală se amână. Trebuie să treacă mai întăi alegerile din PNL și din USR/Plus.

De asta i-am votat? În ritmul acesta al amânărilor și al spectacolelor din propriile partide, PNL și USR vor ajunge agenți electorali ai revenirii PSD la guvernare.