Acum, piata muncii este mai grea decit in 2019. Daca le spui ceva iti arunca sortul si pleaca imediat.

Vasi Andreica, proprietarul cafenelelor Teds spune ca cea mai mare problema pe care o are nu sunt banii, nu este pandemia ci lipsa fortei de munca, lipsa angajatilor, fluctuatia  si dorinta lor de a munci.

Pur si simplu nu-i intereseaza, nu au nici o presiune, stau cu parintii sau au unde sa stea, daca ramin fara job, fara salariu nu-i nici o problema. Daca le spui ceva, daca le spui sa stearga masa sau sa dea cu mopul la toaleta ca e murdar, iti arunca imediat sortul si pleaca, spune proprietarul cafenelelor Teds.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Nici nu stiu ce sa fac, incerc acum cu importul de asiatici, sa vad daca merge.  El nu este singurul care se confrunta cu astfel de probleme, toate firmele din marile orase reclama situatia critica de pe piata muncii. Am crezut ca pandemia va mai linisti lucrurile, dar nu este asa. Este mai rau decit in 2019, spun firmele.

Nu intotdeauna este o problema de bani, ci de fluctuatiile mari de angajati cu care se confrunta firmele. Acestia vin si pleaca imediat, nu poti sa faci nimic. Daca cineva ramine 1 an, inseamna foarte mult.

Nu stiu cum se va rezolva aceasta criza de pe piata fortei de munca, cum vor rezolva firmele aceasta situatie cu lipsa si fluctuatia mare de personal, dar sunt multe companii care vor sa-si reduca activitatea pentru ca nu mai fac fata. Pentru business si pentru economie nu e bine.