Dacă vrem bani astfel încât finanțele statului să nu se prăbușească, programul de guvernare este PNRR-ul.

Eu nu înțeleg de ce ne chinuim cu noi programe de guvernare. Oricine ar fi la Palatul Victoria sau oricine ar veni, adevăratul program de guvernare este ce scrie în PNRR, așa cum l-a prezentat guvernul Cîțu la Bruxelles. Asta dacă vrem cei 29,2 de miliarde de euro din care 15 miliarde de euro împrumuturi pe care trebuie să-i dăm înapoi și 14,2 miliarde de euro granturi pe care nu trebuie să-i dăm înapoi, dar ca să-i obținem, trebuie să îndeplinim înainte foarte multe condiții.

Dacă facem ce scrie în PNRR, avem bani. Dacă nu, ne vom chinui și ne va fi mult mai rău, mai ales că asistăm la o înrăutățire a condițiilor din economie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Dacă vine cineva la guvern cu un alt plan, principala problemă a lui va fi cine îl va finanța.

Finanțele publice ale României sunt într-o stare extrem de proastă, cu un deficit bugetar mare și unde plata salariilor, a pensiilor și a dobânzilor înseamnă 90% din încasările statului. Ce poți să faci cu restul de bani, la ce nevoi are România.

Chiar dacă UE va mai închide ochii la reducerea deficitului bugetar de la 7% la 3% în următorii trei ani, el trebuie finanțat de undeva. Iar pe fondul creșterii datoriei publice peste 50% din PIB, finanțarea cheltuielilor statului va fi mai dificilă în condițiile în care și dobânzile cresc.

Așa că nu vă uitați la cei care spun că dacă vin la guvernare vor reduce taxele și impozitele sau vor negocia ei mai bine PNRR-ul pentru că nu prea pot, că doar nu vin ei cu bani de acasă ca să plătească găurile statului.