Companiile private își bugetează în orb bugetul pentru 2022: Având în vedere că România nu are guvern, nici nu se pune problema prezentării bugetului de stat și a principalilor indicatori macro.

Toate companiile își fac acum bugetul pentru 2022, un an care se anunță destul de dificil din punct de vedere economic. Tot acum ar fi trebuit să avem, dacă nu reperele bugetului de stat, măcar reperele macroeconomice pe care ne bazăm anul viitor.

Aceste repere macro – creșterea economică, inflație, curs valutar, dobânzi, deficit bugetar, salariu mediu, nivelul de taxe și impozite sunt extrem de importante și pentru construcția bugetului companiilor private.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
VIN ALEGERILE, CUM VOTEAZĂ TINERII?

Ce știm acum este că Ministerul Finanțelor discută o plafonare a contribuției la sănătate, la pachet cu alte măsuri fiscale. Totul este în ceață.

Toată lumea vrea predictibilitate, în special fiscală, și ce se aude tot timpul este că Ministerul Finanțelor, ministerele, guvernul, discută modificări legislative cu impact în economie, care să fie adoptate peste noapte. Iar acest lucru enervează cel mai mult, nu nivelul taxelor și impozitelor.

Degeaba România are un nivel de taxare redus al companiilor dacă guvernul, indiferent de numele lui, vine peste noapte cu schimbări fiscale sau legislative care pot arunca în aer bugetele companiilor.

Având în vedere că noi nu avem govern plin, nici nu se pune problema de buget, nici de principalii indicatori macroeconomici. Așa că firmele își fac bugetul în orb, așteptând Crăciunul și Anul Nou pentru a vedea bugetul și indicatorii macro. Măcar dacă am avea Guvern până atunci.