România este fascinantă: suntem în topul Europei la producția de porumb, grâu, floarea soarelui, rapiță, materii prime de bază pe care apoi le exportăm brute, fără prea mare valoare adăugată, alta decât forța de muncă, soarele și apa.

Iar apoi, importăm produse alimentare prelucrate din țările occidentale, unde se face valoarea adăgată cea mai mare, unde sunt cei mai mulți angajați cu salarii bune. Ca acum 200 de ani, ca acum 100 de ani, suntem o țară agrară. Jumătate din țară este la țară și la propriu, și la figurat. La extrema cealaltă suntem țara europeană cu cea mai bună infrastructură de net. Nemții, francezii, austriecii, chiar și americanii, ne invidiază sincer. Plus că avem și cele mai ieftine abonamente la net. Avem una dintre cele mai rapide adopții de servicii de toate felurile realizate cu ajutorul telefonului mobil, iar tehnologia 5G va accelera și mai mult digitalizarea.

Suntem în topul țărilor europene cu cei mai mulți absolvenți de IT&C. Mai mult, suntem în topul european în privința numărului de fete care lucrează în industria IT&C. Nu avem autostrăzi și drumuri, dar avem centre de tehnologie de nivel mondial. Întotdeauna așa am fost, la extreme. De când ne știm, foarte greu putem să construim ceva de mijloc, care să apropie extremele.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
VIN ALEGERILE, CUM VOTEAZĂ TINERII?