Nu știu dacă guvernul Cîțu sau ministrul muncii Raluca Turcan au auzit de noul concept global: Working from Anywhere, adică modul de gestiune a angajaților care pot să lucreze de oriunde din lume.
Advertisment
Elena Antoneac de la firma Xpath Global, o companie care oferă servicii de mobilitate gobală, spune că România ar avea o șansă să atragă angajați străini care să muncească de aici pentru firmele lor globale.
Avem un impozit pe venit foarte mic, de numai 10%, avem costuri mai scăzute de viață, avem o infrastructură de net foarte bună și am avea șansă reală de a atrage talente din afară.
Recomandări
Cineva care lucrează la Google America ar putea veni foarte bine să lucreze din România pentru companie plătind taxele locale, care pe final sunt mai mici.
Din păcate nu avem politici adecvate sau persoane în guvern care să înțeleagă ce înseamnă PR de țară și ce înseamnă bătălia statelor pe nomazi digitali. Eu, personal, am avut câteva inițiative legislative, însă în discuția cu autoritățile din România am fost întrebată dacă mă cred în America, spune ea.
Bineînțeles că România nu poate fi în capul listei de priorități pentru nomazii digitali, dar fiecare persoană câștigată, fie că este una singură sau că sunt 1.000, prin faptul că stă în România, poate contribui la economia locală prin cumpărăturile făcute. Chiar și-ar putea pot cumpăra și o casă, având în vedere cât de mici sunt prețurile de aici, comparativ cu cele din țările occidentale.
80% din generația millennials ar vrea să experimenteze cum este să lucreze dintr-o altă țară.
Nu știu dacă ministrul muncii sau guvernul se vor mișca suficient de repede, astfel încât România să se urce repede în acest tren al nomazilor digitali și să atragă talente la noi în țară.
Partenerii noștri