Până să vină banii de la Bruxelles, care să ne scoată din criză și să ne aducă relansarea economică, singura certitudine a guvernării Cîțu este că vom avea încă 100 miliarde de lei datorie.

Vom avea un Guvern format din PNL, Alianța USR Plus și UDMR, cu ministrul de Finanțe Florin Cîțu premier.

Credeți de la 1 ianuarie 2021 sau de la 1 ianuarie 2022 se va schimba ceva semnificativ în economie, în politică, în societate, în România?

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Vor curge autostrăzile, spitalele noi, vor fi refăcute școlile, ca în programele de guvernare, dispărea peste noapte birocrația fanariotă de stat, vor fi alți oameni care să conducă România?

Sunt aceiași, nu e nicio diferență între partide și oamenii din fața și spatele lor. Chiar sunt comuni.

Florin Cîțu spune că prima urgență este aprobarea bugetului pe 2021.

Când 90% din veniturile strânse din taxele și impozitele pe care voi le plătiți se duc pentru plata celor 5 milioane de pensionari  și a celor 1,24 milioane de bugetari, care sunt cheltuieli fixe, credeți că se poate face mai mult cu bugetul?

Doar să mai plimbi 100-200 milioane lei între ministere, în funcție de obligațiile  ministrului și cerințele partidului.

Singura certitudine a bugetului, a Guvernului, indiferent de numele lui, este că trebuie să se imprumute din ce în ce mai mult, pentru a acoperi deficitul bugetar care va rezulta, adică încă 100 miliarde lei, plus refinanțarea datoriei deja create.

În ritmul acesta, România va depăși anul viitor o datorie publică, a statului, a noastră, de 500 miliarde lei. Aceasta este singura certitudine.

Premierul Cîțu nu se va apuca de nicio restructurare bugetară, pentru că niciunul dintre partide nu vrea să facă acest lucru. Ca și în criza precedentă, toată lumea trage de timp în speranța că revenirea economică va acoperi găurile bugetului și că cifrele vor arăta mai bine. Dar la un moment dat, va veni și factura, pe care noi o vom plăti.