Cine este de vină pentru explozia de la spitalul din Piatra Neamț?

Cred că suntem toți vinovați în această țară, răspunde Nelu Tătaru, ministrul sănătății. Ulterior, el și-a nuanțat afirmația, spunând că se referă la toți miniștrii sănătății. Nici nu mai știm câți au fost.

Indiferent ce a vrut să spună Nelu Tătaru, ceea ce a spus reflectă exact cum gândesc politicienii.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
BIN SALMAN CAUTĂ INVESTITORI PENTRU NEOM
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Voi, cei din sectorul privat, fie că sunteți antreprenori, fie că sunteți angajați, plătiți lunar taxe și impozite la buget din ceea ce produceți, din ceea ce vindeți și din ceea ce câștigați.

Aceste taxe și impozite le plătiți pentru a beneficia și voi, și alții de servicii publice: de sănătate, de poliție, de apărare, de cultură, de administrație, de politică externă. Chiar și politica are rolul ei de a conduce o țară, și cu toții trebuie să plătiți acest lucru. Chiar și Fiscul are rolul lui de a veghea ca toți să plătească taxe și impozite astfel încât mediul concurențial să fie respectat. Plătiți aceste servicii pentru a nu vă angaja proprii badigarzi, pentru a nu umbla cu medicul după voi, pentru a nu avea propriul sau chiar președinte.

Din păcate, toată lumea este nemulțumită de serviciile publice primite pentru care le sunt luați bani, deși nimeni nu v-a întrebat dacă sunteți de acord sau nu.

Deși ești asigurat public că poți merge la un spital de stat, mai degrabă scoți bani din buzunar pentru a merge într-o rețea privată. De frică să nu te îmbolnăvești în spitalele de stat. Doctorii sunt aceiași și la stat, și la privat.

Pentru că școala de stat este cum este, cei care au bani plătesc meditații pentru copii lor. De la limbi străine s-a trecut la meditații particulare la matematică, română, fizică, chimie, biologie, istorie, exact ce se învață și la școală. Pur și simplu părinții și-au creat propria școală privată prin aceste meditații particulare.

Cei care lucrează la stat nu știu și nici nu vor să știe de unde vin banii cu care sunt plătiți. Politicienii, cei care conduc țara din punct de vedere politic, se uită la cei care plătesc taxe și impozite, la sectorul privat cu ură și dispreț. Mai mult decât atât, își folosesc puterea pentru a-i ține la ușă și a le arăta celor din sectorul privat cine este cu adevărat șeful.

Da, Nelu Tătaru, ministrul sănătății are dreptate. Cu toții sunteți vinovați pentru că plătiți taxe și impozite!